OM BEARD BREW

BRYGGENDE SIDEN 2011

 

Bag firmaet står Morten Fogdahl-Wiese og Dennis Mejdal. To venner, der i 2018 valgte at følge drømmen og sammen sende Beard Brews første kommercielle bryg på gaden. Morten er the weird scientist, som ikke er bange for at prøve ting af i brygprocessen for at finde vejen til den gode smag. Dennis, der elsker at smage på god øl, er den grafiske maestro, der tilsætter grafik til øllet.

 

Beard Brew er en ny spiller på det danske ølmarked, men ikke ny i bryggerfaget. Siden 2011 er der blevet eksperimenteret med vand, malt, humle og gær i kobberkar. Det har altid været analog brygning over gas, med håndholdt si og omrøring hvert 5 minut. Det er her håndværket er blevet lært, erfaringer draget og opskriftsbogen udvidet.

 

 

Beard Brews 250 liters bryganlæg er igennem årerne hyppigt blevet brugt af etablerede bryggerier til at teste kommende bryg. Flere af øllene er i dag i sortimentet hos disse bryggerier.

 

Beard Brew har hovedsæde i hver sin ende af landet. Brygmester Morten har sin hverdag i Randers, hvor også Beard Brews hjemmebryggeri ligger. Grafikeren Dennis bor i København, hvor han til hverdag art director for spillestedet VEGA.


Beard Brew er et private label, der med egne unikke opskrifter, har Randers Bryghus samt Grauballe Bryghus til at stå for brygningen af deres komercielle bryg.